torsdag 26 februari 2009

Alla älskar Lahyani



Rickard: Vi har en svensk vidare i Dubai. Detta trots att han inte slagit en enda boll och dessutom underpresterat. Jag pratar om huvuddomaren Muhammad Lahyani. Charmtrollet som har rötter i Marocko men bodde och utbildade sig till tennisdomare i Uppsala innan han hade det goda omdömet att flytta till Spanien.

Han är Nadals favoritdomare och omtyckt av de flesta på ATP-touren tack vare sin varma och humoristiska framtoning. På nätet har han fått ett eget "Appreciation Society" där historier utbyts om hans färgstarka insatser och på Facebook har han en egen sida för sina fans.

Muhammad är en sån där snubbe man inte kan bli förbannad på. Och har man glimten i ögat och en guldbricka kan man komma undan med det mesta. I dom två första matcherna i Dubai har han varit osedvanligt jetlaggad och sömndrucken. Efter att ha varit i Marseille och dömt fortsatte han på sitt franska uttal när han dömde Safin - Gasquet igår. Och idag både overrulade han sina linjemän felaktigt och bytte bollar för tidigt i matchen mellan Benneteau och Cilic.

Men vem fan bryr sig om såna teknikaliteter. Mannen sprider god stämning och är en auktoritet på det bästa av sätt. Och vi kan vara stolta över att vi har en svensk i tredje omgången.

1 kommentar:

  1. Till historien hör att han i nästa match glömde(!) säga "game, set, match" när matchen var slut och en märklig tystnad infann sig. Lahyani fick avsluta turneringen med att döma en dubbel på en sidobana, antaglinen som disciplinåtgärd. Lite ordning får det vara även om man är en nice guy.

    SvaraRadera