onsdag 4 februari 2009

Tourens största hjärta

Rickard: I Dallas Challenger-turnering möttes i natt Donald Young och Michael Russell. Tourens mest överskattade spelare mot en av de största slitvargarna. Young är inte bara en hypad junior, han spelar som en också. Han kombinerar divalater med ett endimensionellt spel och dåliga tävlingsnerver. I natt skämde han tydligen ut sig igen genom ett nonchalant och barnsligt beteende mot publiken och tävlingsledningen.

Tacka vet jag Michael Russell. Han är rankad 277:a i världen och lever ett anonymt och oglamouröst tennisliv långt bort från rampljuset. Men ett större hjärta får man leta efter. Läs om denna fantastiska människa här.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk artikel som fick mig att minnas matchen mot Hewitt. Kommer ihåg att jag fastnade framför den matchen och verkligen levde mig in i hans situation. Hur mycket en vinst skulle förbättra hans situation. Tyvärr räckte det inte hela världen men ingen kan ta ifrån honom en strålande insats.

    Idrott är grymt. Men att se sådana som Russel, som har hjärtat på rätt ställe och som aldrig någonsin ger upp, gör en glad. Sätt det i perspektiv med en bortskämd Andy Murray som svär, klagar och behandlar banpersonal som skit. Ganska lätt att inse vem som egentligen förtjänar framgång.

    SvaraRadera
  2. Russel har spelat i Sandareds TK i elitserien. Han har bland annat mött Jonas Björkman på förstasingeln... Ett riktigt krutpaket!

    SvaraRadera