måndag 23 februari 2009

Mot alla odds

Rickard: ESPN kan snyfthistorier. I denna fantastiska historia berättar man om amerikanen Todd Widoms hårda livsöde. Här kommer ett kort sammandrag:

I början av 2000-talet var Widom en lovande junior men genombrottet tog tid. 2006 kom den första ATP-segern och han klättrade till plats 200 på rankingen. Samma höst blev hans öga rött och han började se sämre. Ingen big deal men bra att kolla upp. Beskedet var chockartat - cancer.

Efter en verkningslös strålbehandling fick man till slut gå in i huvudet och skära bort tumören. Men bara några månader senare stod han på banan igen. Då smällde det till i knäet. Ovisshet följdes av rehab och inte förrän i slutet av 2007 var han tillbaka. Men på en träning med James Blake sade det pang igen – den här gången en söndersliten menisk. Till detta ska också en inflammerad armbåge läggas.

Om man inte kan se, inte böja på benen eller slå på en boll, talar mycket för att man borde lägga av med tennisen. Men det var aldrig aktuellt för Widom. Det är knappast en tillfällighet att en av hans bästa vänner är Michael Russell. I ett av deras dagliga samtal sade Russell:

- Wouldn't it be a great story, if you came back and started playing well again?

För en dryg vecka sedan nådde den 25-årige Widom kvartsfinal i San Jose där han fick stryk i en tät match mot Stepanek. Han klättrade till plats 232 på rankingen och inkasserade sin största check i karriären, strax över 100 000 kronor. Nu siktar han på att nå topp 150 den här säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar